Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hodně lidí si pod pojmem nezaujatost představuje, že bude médium informovat tím způsobem, který vyhovuje právě jim. jakmile jim to nevyhovuje, je médium zaujaté a špinavé. a nemluvím jen zrovna o zde přítomném szabóovi, ale podobné názory najdeme i na opačné straně barikády.

0 0
možnosti

Je to přesně tak. To je na tom to kouzelné, že si lidé z protichůdných názorových skupin ve velkém stěžují na ta stejná média, že údajně šíří propagandu té druhé strany. Patří to ke kognitivnímu zkreslení.

Např. já jsem shlédl ty reportáže, včetně té odkazované a imho jejich vyznění vůbec není takové, jaké autor článku tvrdí.

0 0
možnosti

Ačkoli tipuji, že se skutečně ze strany pana Babiše v získávání dotací jednalo o trestný čin, vím, že nemám všechny informace, takže si nechávám rezervu. Že ČT zjevně manipulovala, je ale fakt. Je to řízená štvanice a cirkus kolem rozhodnutí st. zástupce je až neuvěřitelný.

5 0
možnosti

ČT je nejobjektivnější televize u nás. V informování předčí i některé západní zahraniční zpravodajské stanice.

Jestli máte typ na lepší zpravodajský kanál, tak to sem napište!

4 14
možnosti

A85l41e49š 10S86z24a41b14ó

9. 9. 2019 16:43

odpovím na pár příspěvků najednou

ano ČT je televizí s nejširším spektrem zpravodajství a od nikoho jiného takový obsah zpráv nikde jinde nelze nalézt a právě proto ji sleduji, vynechávám Barrandov (ten jsem párkrát shlédl zkušebně a mám rozepsaného i Soukupa) a jiné senzacechtivé stanice,

objektivita - to už je velice sporné téma, své jsem si k tomu již napsal a názory se opět velice různí a věřte, že mi to radost nedělá ale dle mě má na názor právo každý, jen se ho někteří i bojí napsat aby nebyli ihned označeni za nácky, rusofily či méně vzdělané lidi

připadá mi to však jako, že nelze kritizovat a poukázat na chyby toho kdo by měl být a pro mnohé je jasnou televizní jedničkou v oblasti zpravodajské a soudím, tak dle některých příspěvků

mnozí se snad dočetli i to, že Babiše tím rozhodně tímto nehájím, toto monstrum dnešní politiky ale stvořili předchozí vládnoucí strany a nevědí co s ním, na ně by se měla přenést jejich zodpovědnost

zpět k ČT a mému blogu, je špatné od ČT chtít profesionální práci a nezaujatost?

jestli ano tak je něco špatně, vím a opakuji objektivnost vidí každý trochu jinak a ano tento blog byl a je pouze názorem jedince čili se může někomu zdát zaujatý

8 0
možnosti
Foto

Jenže vy jste stále nepochopil, že to co se stalo v onom konkrétním vysílání, se mohlo stát u kterékoliv stanice, protože hlavním zde byl lidský faktor. Co vlastně v této souvislosti po té televizi chcete? Onu nepravdivou reportáž stáhla. Co měla podle vás udělat více? Navíc nepravdu jste ve své poslední větě napsal i vy. Totiž že elfové mlčí. Netuším sice jak jste přišel na ty elfy, ale protože vím že v Česku je podivným zvykem nahrazovat skutečná jména jakýmisi rádoby vtipnými přezdívkami jako sluníčka, kavárna a podobně, tak tuším že se jedná o pracovníky televize. Ti se ale vyjádřili. Tím že onu reportáž zrušili. Živě to udělat nemohli. Jenže vy se v tom chcete patlat a dokázat tak, že něco není správně. Není, ale tento příklad to není také.

3 3
možnosti

Klasickou manipulací ČT byla druhá část OVM v minulém týdnu. Moravec se v ní věnoval porušování ústavy ze strany prezidenta. Ale nevěnoval se tomu zda ji porušuje a proč, prostě už bylo rozhodnuto. Podle toho byli také vybráni tři hosté ... tři hosté a naprosto stejný názor. Takže suma sumárum i ten největší vyvrhel svého obhájce, ale aby jsme se od ČT dočkali vyrovnaných informací, ktyž jde o prezidenta ... tedy že by byl jeden z hostů jiného názoru, toho se asi nikdy nedočkáme.:-/

26 2
možnosti

Tady se někdo snaží pomocí fake news vytvořit dojem o fake news někde jide. A jděte už s těmi alternativními fakty někam k šípku. Fakta jsou vždy jen jedna.

0 3
možnosti

Opravdu? Jaká jsou třeba fakta ohledně druhé války v Iráku, v Sýrii? Ta co do nás hustila ČT dříve nebo ta která vyplynula na povrch později (a ČT je ignorovala)?

9 0
možnosti

Aleši nezlobte se, ale mně přijde naprosto dezinformační váš blog, respektive článek. Apelujete na kritické myšlení, asi i na mediální gramotnost, OK, pojďme se na to podívat detailněji. Prezident USA nelhal, poskytl alternativní fakta. Co tím chci říci? Že nevidíme věci takové, jaké skutečně jsou, ale takové, jací jsme my.

Ty zprávy jsem viděl také a že by informace byly tendenční, mi skutečně nepřipadalo, ale viz první odstavec. Možná bych ještě zmínil Occamovu břitvu, můžete mi říci, kolik státních zástupců se v případech chová podobně jako pan Šaroch? Projděte si jeho výroky od začátku kauzy. Ale raději neodpovídejte, protože vše ukáže až čas. Pokud zveřejní svoje zdůvodnění a bude to mít logiku, přesto, že Babiš, podle mého názoru, se zachoval jako křivák, je skutečně možné, že z právního hlediska je to OK. V tomto případě je asi výstižnější Popperova břitva.

ČT se podle mne nedopustila unáhleného zobecnění, ani jiného argumentačního faulu. Nesoudím ale jednotlivé reportéry, tam to možné je. Hodnotím ČT celkově. Viděl jste jiné pořady na tohle téma? Třeba Devadesátku? Ta vám také připadala neobjektivní?

Vy se trošku argumentačních faulů dopouštíte, protože vaše slova mohou evokovat "Bakalův deník" jako zdroj pro ČT, jenže zdroj ČT byl Deník N a ten, pokud vím, pod pana Bakalu nespadá, mýlím se?

Celkově je vaše hodnocení čistě subjektivní, s evidentním na.ráním na ČT, ale je cítit, že ČT nemáte rád už dlouho. Možná až pan Okamura prosadí svou, bude ČT lepší.

14 8
možnosti
Foto

Znovu opakuji a stojím si za tím.

V ČR neexistuje objektivnější televize, než ČT.

A všichni, kdož její objektivitu zpochybňují, by měli ukázat jinou, objektivnější TV.

A pokud někdo za objektivní prohlašuje internet, co k tomu dodat?

Často se v souvislosti s ČT mluví o dezinformačních kampaních.

Kdo má tohle slovo nejčastěji ve svém slovníku? ANO, pan premiér.

Ve skutečnosti tady všichni ti kritici ČT následují názorově p.prezidenta, který se kdysi v pořadu p.Moravce urazil a teď to ČT dává náležitě najevo.

Je mi vás líto, lidé.

12 25
možnosti

Já nechci žádnou "nejobjektivnější" televizi, já chci za koncesionářské poplatky televizi objektivní. Chci tak moc?

24 0
možnosti

zeptejte se Romanceva, Mitrofanova a Jandy;-O;-O;-Oti nám přesně řeknou co si máme myslet;-D;-D;-D

33 1
možnosti

Pane Aleši, pokud máte zpětné přehrávání pořadů, podívejte se ještě jednou na ČT24 a sledujte jak byla zpráva z deníku tehdy prezentována. ČT splnila svoji povinnost s odkazem pouze na tento deník s tím, že není potvrzena.

9 1
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2706x
jeden z mnoha

Seznam rubrik