Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Váš president kdysi vykřikoval, že by měla být povinnost volit. Proč, to ale neřekl, stejně jako nevysvětlil, jak volit v případě že není nikdo komu by volič věřil.

Totéž se týká EU. Proč volit, když má volič k ní výhrady a odmítá ji? Není to protimluv?

0 1
možnosti
AS

A68l85e78š 26S52z28a80b58ó

20. 5. 2019 21:45

mám za to, že to protimluv není, beru to tak, že EU tady jednou je a bude a i když proti ní mám výhrady, tak pokud chci změnit to co se mi nelíbí, tak to nezměním, že budu jen křičet jak je EU špatná ale pokusím se to změnit, že do jejího vedení se budu snažit zvolit toho komu trochu věřím a má názory podobné jako mám já

9 0
možnosti
Foto

Např. v Austrálii volby povinné jsou. Ale i jinde. Za I.rep. to platilo i u nás, navíc to bylo vázáno na tzv. domov. právoR^. St. úředníci, policie a profivojáci je neměli, museli být apolitičtí;-)

2 0
možnosti
LC

Povinnost volit mají v mnoha zemích (já jsem proti), třeba v Belgii. Řešení je prosté. Vhodíte prázdnou obálku. A ta myšlénka proč volit, když mám k EU (či čemukoli jinému) výhrady, ta mě přímo fascinuje. Do EP by měli volit jen ti, co EU milují. Tak jste to myslel. Možná by svoji oddanost EU měli před tím stvrdit podpisem. Ono to je vlastně tak precedentně dokonce posvěceno Ústavním soudem.

3 0
možnosti
Foto

Pane Chlumský, jaký je význam volby, když vhodím prázdnou obálku? Oč je horší se volby prostě nezúčastnit? Nejsem občanem EU. Kdybych ale byl, k volbám bych jít nemohl z prostého důvodu, že s EU vnitřně nesouhlasím. Logicky tedy nemohu na kandidátce najít člověka, který by mi vyhovoval, jelikož tam jsou jen ti, co

A/ s EU souhlasí

B/ Nesouhlasí s ní ale chtějí si nahrabat peníze

C - není, protože myšlenka na jakoukoliv změnu je naivní nesmysl. Ta změna je totiž nemožná dokud základ EU budou tvořit Německo a Francie a země, které byly základem dřívější evropské ekonomické společnosti.

Ten problém ale není jen v tom členství. Je v tom, že Česko společně se zeměmi bývalé východní Evropy vstoupilo do EU jako chudý příbuzný a jako takové nás tam stále berou. Výjimkou je Polsko, které se umělo "vetřít do zavřených dvěří" tím, že Polák je všude zdejší.

1 1
možnosti
Foto

Ta legenda o neměnnosti panovala svého času i o Sovětském bloku, RVHP a nejspíš se něco takového tvrdilo i o Rakousku-Uhersku. Kdepak jsou dnes?

Jít volit i když s EU nesouhlasím má naopak jediný a zcela zásadní smysl. Pokud totiž nepůjdu volit s vírou, že něco změním, nezbývá mi, než emigrace nebo ozbrojené povstání a to jsou věci, které se poněkud hůře provádějí.

1 0
možnosti
Foto

Řekněte mi, pane Šťastný, jak je možné s klidným svědomím volit někoho s kým nesouhlasím? Jsou jen dva druhy kandidátů. Ti co EU podporují a pak ti, co na ní chtějí vydělat.

Ano, pak jsou tu i ti měniči, ale já osobně nevěřím, že jím jde o změnu. Spíše se řadí ke kategorii těch co chtějí vydělat.

A k první části vašeho komentáře: Pokud by se Sovětský blok nezhroutil, nezměnilo by se vůbec nic. Zůstalo by pravděpodobně RVHP. V případě EU, taková změna není vůbec na pořadu dne. Vlastně není na pořadu dne žádná změna, kromě kosmetických úprav, protože každá smysluplná změna by ohrozila status quo unie a to její vedení nemůže připustit. To Rakousko Uhersko se současnou situací nemá nic společného.

A k tomu ozbrojenému povstání, k tomu se můžeme velice brzy dopracovat. Stačí pokračovat například v srážení německé národní identity. Respektive nordické, i když Skandinávci jsou už tak zblblí, že se jen tak nevzpamatují. Ale je tu ještě Francie se svou oblíbenou hrou na stávky a demonstrace a násilí v ulicích. A Taloši k tomu už nemají taky daleko. Takže nežli se dočkáme změn, můžeme se dočkat nějakých masívních nepokojů a pak bude aktuální přemýšlet i o té emigraci. Ze své zkušenosti mohu říct. že to není tak složité, jenže doba se změnila.

1 0
možnosti
Foto

Vydělat chtějí všichni, v tom si nedělám žádné iluze. Pokud chci alespoň nějakou změnu, musím ji také volit. Pokud zvolím ty, co tam byli dodnes, mám jistotu, že se nic nestane a že naopak ti záškodníci, kteří šli smyslem svých hlasování vysloveně proti zájmům ČR, v tom budou pokračovat.

Sovětský blok se zhroutil proto, protože v jeho akceschopnost a životaschopnost nevěřili už ani ti bolševici. Byli v naprosto totožné situaci: nefunkční, nevýkonný, byrokratický aparát, který požíral sám sebe ale je platil, tak chtěli aby to vydrželo co nejdéle. Naprosto stejně je s EU. Ta svůj personál doslova korumpuje naprosto nehoráznými platy, které by ti lidé nedostali ani na těch nejšpičkovějších postech soukromé sféry. Jak se, logicky, takoví lidé budou chovat? Budou bez uzardění tvrdit, že směřování Unie je správné a oni to dělají nejlépe. Mohou tak činit, protože neexistuje žádný mechanismus zdola, který by na personální politiku Unie měl nějaký vliv.

S tím ozbrojeným povstáním popisujete, sice pravdivě stav, který existuje, ale to jsem neměl úplně na mysli. Myslel jsem pouze na situaci voliče, který nechce Unii vysloveně bořit nebo ji opustit, ale chce ji změnit na něco, co by opět dávalo nějaký smysl a jenom ho nebuzerovalo. Takový člověk, pokud chce zůstat demokratem, opravdu nemá jinou možnost, než to hodit někomu novému, a doufat, že ten nový pro něj bude alespoň trochu pracovat.

Osobně v reformu žádné politické instituce nevěřím, myslím, že dějiny doteď žádnou úspěšnou reformu této nezaznamenaly.

2 1
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2706x
jeden z mnoha

Seznam rubrik