Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

No, pokud se někomu stýská po frontách stačí zajít na pracák, případně na registr vozidel!;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PO

Nejen banány a toaletní papír, ale ono pořád něco, díky pětiletému plánování a objektivním příčinám, chybělo. Bydlení byla kapitola sama pro sebe, zvlášť pro mladé manžele. Školy byly někde dobré, někde moc zpolitizované. Všichni žáci věděli, na kterou školu se nehrnout a ve které nebudou mít problémy. A u kterého kantora si mohou co dovolit. Šikana samozřejmě existovala, jen se o ní, jako o dalších problémech nemluvilo, ale tak to bylo se vším. Nahlas se nemluvilo o hodně věcech.

Ale to nebyla zdaleka to nejhorší. Komunisti nastolili režim plný závisti, zloby, nenávisti, zlodějen, uplácení, podvodů a udávání, ze kterého sklízíme ovoce dodnes. A na to by se nemělo zapomínat, ani by se to nemělo bagatelizovat. Lidé do sebe možná ve frontě strkali méně, o to více se pomlouvali a psali na sebe udavačské dopisy. Je mi úzko z toho, že po takové morálce se někom stýská nebo ji dokonce obhajuje...

Lidé by měli mít stejná práva, to je bez debaty. Také by měli mít právo na vzdělání. To ostatní vám ale nikdo nikdy nezaručí, protože mezi lidmi rozdíly existují a vždy existovat budou. Nejen v inteligenci, nadání, píli, věku, zdravotním stavu, povaze atd., ale třeba i v tom, že někdo má prostě větší kliku. Jediná možnost je, že každý musí začít sám u sebe a svých blízkých. A hlavně ve výchově svých dětí. To ale není práce pro stát, to je práce pro každého jednotlivého občana.

2 1
možnosti
PK

Pavlíno moc hezky jste to napsala. Jen mi jedna část připomněla "Láďa nosí ve svým srdci příběh černej jako krtci, plnej zrady krve pěstí, závisti a nenávisti" ;-)

2 0
možnosti
LK

Dal by někdo v současné době celý měsíční plat za kalhoty druhé jakosti? Určitě ne! Ale za komančů se našlo spoustu naivů, kteří si koupili v Tuzexu jeansy PACE se zipy na kapsách. Jestě si museli vystát mnohahodinovou, potupnou frontu před obchodem Tuzex, který nebyl určený obyčejnému člověku.

Pořadí na koupi Škoda-Favorit se prodávalo za 10 000 - 20 000kč. Kdo by dnes dal 5 měsíčních platů jen za lepší pořadí při koupi šmejdu auta, do-do, dodělej doma? A pak ještě zaplatit 85 000Kčs. Což je asi 30 měsíčních platů.

To jsou informace pro Romana Kozla. Pro naivního levicového voliče.

2 1
možnosti
Foto

R59o78m25a95n 18K48o43z18e26l

21. 2. 2013 20:00

Naši si asi v roce 1981 koupili Trabanta a nečekali na něj vůbec.

Na některých malých vesnicích už obchody nejsou vůbec, případně jsou v nich poloprázdné regály. V supermarketech občas chybí máslo a pečivo, zvláště ve večerních hodinách, kámen úrazu byl Silvestr, kdy veky prostě nebyly.

Bratranec si chtěl v roce 2003 koupit DVD přehrávač a šel si stoupnout k obchodu půl hodiny před otevíračkou, aby se na něj dostalo.

4 4
možnosti
PK

To v socialistických samoobsluhách máslo a pečivo ve večerních hodinách nechybělo, protože se zavíralo v pět, někde možná v šest. Ovšem pečivo nebylo už asi od dvou odpoledne.

4 1
možnosti
MR

M71i72l77a81n 37R63a76d12e72k

21. 2. 2013 19:14

na banany jsme stat fronty nemuseli, ale na toaletni papir, na maso, dietni parky, salamy, cerne nite, puncochace, zarovky.............................

8 2
možnosti
JR

J47a87r28a 95R37a42n36k

22. 2. 2013 5:17

Dokonce i na zmrazene slepici krcky;-DRv

1 1
možnosti
Foto

Kdyby si mohl dr.Husák dovolit takový státní dluh, jako máme dnes, zavezl by banány celou Prahu, že by z ní vykukovala jen Petřínská rozhledna !R^

4 4
možnosti

I24v70o 42Ž67á18č93e55k

21. 2. 2013 19:26

A zase ty banány... Přečtěte si, co jsem napsal o kousek níž.

Tehdy jsme neměli takový státní dluh, protože nám nikdo půjčit nechtěl. Ono přemluvit někoho, aby nám půjčil peníze za koruny (tím myslím tehdejší Kčs), nebylo snadné.

A když už nám někdo půjčil, tak ani dr. Husák nebyl takový magor, aby to utratil za banány. I on věděl, že postrádáme důležitější věci. Třeba modernizaci továren, aby se tam nepracovalo na sto let starých strojích.

3 3
možnosti
Foto

... kde se i ti chudí, či méně vzdělaní lidé dočkají té pravé demokracie a budou mít stejné možnosti a práva...To je přece nesmysl !!! Mě z takových názorů úplně mrazí.Rv

4 6
možnosti
MK

M39i47l65a48n 51K71e23s21l

21. 2. 2013 17:43

Pracovní soboty za komunismu-vykořisťování pracujícího lidu.To je snad  nějaký úlet a blud.Je mi osmdesát let a vzpomínám si,že můj děda v sobotu pracoval,táta v sobotu pracoval a pracovali i více než osm hodin.-to bylo  za kapitalismu.Já jsem nastoupil do zaměstnání již za komunistů a z počátku jsem v sobotu také pracoval.Za jejich vládnutí však došlo ke změnám.Nejprve se pracovalo každou sobotu jen dopoledne,potom byla každá sudá sobota volná a nakonec byly všechny soboty volné.Článek,ve kterém autor hlásá bludy o vykořisťovatelských pracovních sobotách za komunistického režimu jsem nečetl,ale jestli něco takového napsal,tak kecá.Když v takovém článku objevíte jednu lež,nevěříte ani jednomu slovu.

7 7
možnosti
MP

já jsem chodila na ZDŠ již v době volných sobot, ale pracovní soboty byly vždy, když byl svátek. Svátek se musel nadělat.

3 1
možnosti
MZ

M 98Z

21. 2. 2013 17:42

Kazda epocha ma sve viteze,kdyz jsem chodil do skoly za komunistu,tak zhruba tretina deti byla nepouzitelna,maximalne hazet lopatou v Poldovce.Nevidim duvod kdyz melo nejake dite same jednicky a jine ctyrky,aby 30 let potom se potkali na dovolene v karibiku.V kazde spolecnosti je zhruba tretina socek co porad narikaji.Proste tak to je,bohuzel Poldovka uz neni,tak delaji za minimum v Legu a jedou do prace autobusem,no a ti s mozkem jezdi autem,maji domy s bazenem a jejich deti jsou opalene slunickem z Dominikanske republiky.

4 3
možnosti
MK

M82i84l31a96n 79K85e70s22l

21. 2. 2013 17:57

Já bych to ještě doplnil.Společnost tvoří-socky,lidé s mozkem a zloději a podvodníci.Těch posledních,přihlédneme li k množství podaných žalob bude asi také dost.Je velký problém poznat  úspěšného podnikatele s mozkem od úspěšného zloděje či podvodníka s mozkem.

3 1
možnosti

I84v39o 13Ž30á51č54e14k

21. 2. 2013 17:25

Frontu na banány nikdy nikdo z naší rodiny nestál. Rozumný člověk přece nestojí frontu na něco, bez čeho se docela dobře obejde. Zato si vzpomínám, jak jsme si odpoledne po příchodu z práce rozdělili město na sektory a vydali se shánět třeba toaletní papír nebo prací prášek.

Obhájci bolševického režimu se nás "pravičáky" snaží zesměšnit tvrzením, že pořád kolem dokola omíláme "fronty na banány". Ne, to oni je omílají. Nám na tom režimu vadí podstatnější věci.

10 5
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2706x
jeden z mnoha

Seznam rubrik