Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vládo prosím vzmuž se!

Zdá se to jenom mě, že se vláda namísto aby byla odhodlaná a rozhodná se chová jako ubrečená pohřební plačka? Není snad rozhovoru vládních činitelů kde by nezmiňovali válku, Putina ale hlavně Babiše. Je na čase vládnout.

Všichni víme, že doba je nyní těžká a ještě nějaký čas určitě bude. Všichni víme, že je válka rozpoutaná Ruskem a Putinem a díky tomu nás nečeká lehké období. Všichni víme, že vláda Babiše se ekonomicky chovala jinak, než by to dělala nynější vláda. Opravdu není potřeba to opakovat na každé tiskovce nebo v každém rozhovoru.

Nyní je však potřeba dodržet sliby a jedním z nich byla jiná politická kultura. Zatím se tak však vůbec neděje. Babiš měl svého Kalouska (za což se mu opozice smála), kterého často vytahoval a nynější vláda má svého Babiše, kterého ale vytahuje vždy a všude jako největší zlo co naší zem postihlo. Už je toho ale prostě dost a připadá mi to jako by vláda neměla dostatek sebevědomí. (už je opravdu přebabišováno) Je na čase už konečně přestat ukazovat na možné viníky ale to co nastalo skutečně řešit a konat. Tak by se měla chovat jistá vláda a neschovávat se za to, že oni tuto situaci nezavinili. To většina lidí ví, dokonce i voliči Babiše. 

Vládo budˇ již prosím sebevědomá a ukaž jasně lidem jsme tu a máme řešení. Řešení které nebude bezbolestné ale do budoucna nás vyvede z této krize. Je potřeba přestat signalizovat nebo alespoň ten jeden signál jasně lidem objasnit a potom další a další. Je potřeba se na billboardech schovávat za Babiše ale mít svůj vlastní hrdý billboard. Kde budete vyfoceni Vy a bude tam třeba stát třeba inflaci vyřešíme v nějakém horizontu, na dalším by mohlo stát energie řešíme a jak atd. atd. 

Mě se však zdá, že vláda má pořád obavy z hnutí ANO a jejich volebních preferencí a proto namísto rozhodného vládnutí volí cestu antibabiš, která je do vlády dostala. Vydrží to ale na pořád a opravdu je to cesta, která může přesvědčit voliče hnutí ANO???? Opravdu tím mohou dosáhnout dalšího volebního slibu sjednocování lidí? Je na čase přestat lidem ve svém vystupování připomínat to co všichni ví: Babiš půjde k soudu, Babiš je vyšetřován v další kauze, Babiš je vyšetřován ve Francii. Jak je vidět tak toto příznivce Babiše opravdu přesvědčit nemůže. Tady to rozhodne až soud a ne mínění politiků. 

Chápu, že tomu vůbec nepomáhají aféry vládního hnutí STAN a jejich řešení nejednotným metrem viz Mlejnek oproti Gazdíkovi a dalším odchozím v této aféře. Nabízí se i vládní řešení rekonstrukcí vlády, jenže je potřeba si ale uvědomit, že je to druhý nejsilnější vládní subjekt a tím pádem toto řešení nebude možné. Ještě se nabízí obětovat Rakušana ale asi ani to nebude dosti možné a nebude k tomu politická odvaha. No a proto se prostě hodí Babiš a ukazovat na jeho činy. Bude to ale opravdu stačit? 

Vládo Babiš nám již naštěstí nyní nevládne a v opozici ztratil svou politickou moc. Přestaňte se již obávat a vládněte. Vy jste u moci a máte vést a vládnout!!!!

 Je potřeba všem lidem jasně dát najevo, že vláda vládne a nabízí řešení pro všechny s cílem překonat tuto krizi i když to jednoduché není. Přesvědčte lidi, že jste sebevědomí a máte jasnou vizi na všechny své myšlenky a skutky a hlavně je lidem vysvětlete. Za mě je to jediná cesta jak lidi trochu sjednotit a oslabit hnutí ANO 

K tomuto blogu mě dnes donutila paní Pekarová u paní Tománkové, která sice není ve vládě ale dělala to samé. Nemít Babiše tak tam skoro neměla o čem mluvit. 

 

Autor: Aleš Szabó | neděle 14.8.2022 14:57 | karma článku: 29,09 | přečteno: 821x
  • Další články autora

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

Za 5 minut 12? To je velice úsměvné heslo, které předčí i nenecháme nikoho padnout Nejpopulističtější vláda co tu od revoluce byla vedle které i tzv. "želé" Sobotka byl zásadový člověk je jen smutným konstatováním.

11.5.2023 v 0:04 | Karma: 32,94 | Přečteno: 875x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

Jsem opravdu zvědav na projev pana premiéra a věřím, že i většina lidí. Bude to nyní takový politický prubířský kámen a může to ovlivnit v dalším rozhodování mnoho lidí. Bude to projev státníka a nebo politika?

18.9.2022 v 3:13 | Karma: 16,87 | Přečteno: 558x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Kaleidoskop STAN a jednotlivé střípky

Kaleidoskop, česky krasohled, je hračka, která pomocí soustavy zrcadel a barevných tělísek vytváří neopakovatelné obrazce při pohledu proti světelnému zdroji. Střípky v kaleidoskopu STAN vytváří také různé zajímavé obrazce.

21.6.2022 v 9:13 | Karma: 19,27 | Přečteno: 345x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Přijde třetí vládní rada - nežerte?

1. vládní rada od pana Stanjury zněla: nejezdit tolik autem a netankujte do zásoby 2. vládní rada od pana Sikely zněla: stáhněte si vytápění o pár stupňů ušetříte Obě rady zazněly po mediálních informacích teď už se objevuje jídlo.

31.3.2022 v 12:22 | Karma: 38,18 | Přečteno: 1517x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Stala se EU populistickou institucí?

Dnes jsem to tak nějak vysledoval v televizních debatách jak na Primě, tak na ČT. Paní Pekarová i pan Fiala sice takto EU neoznačili přímo ale tak nějak mi jejich slova vyznívají.

27.3.2022 v 18:39 | Karma: 42,96 | Přečteno: 4423x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2706x
jeden z mnoha

Seznam rubrik