Zlo vane z východu. (nyní z blízkého)

16. 09. 2019 22:04:12
Mnozí mí přátelé zastávají myšlenku, že veškeré zlo, které přišlo nebo hrozilo bylo z východu. Samozřejmě tím myslí Rusko a často s nimi souhlasím. Tentokrát však jde o bližší východ se západní tendencí.

Opět jsem čekal, zda se tohoto tématu nechopí zkušenější blogeři a protože se tak nestalo dovolím si na to zlo upozornit.

Tentokrát přichází zlo ze Slovenska a začalo to asi takto:

Poslanec slovenského parlamentu za krajně pravicovou stranu Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS) Milan Mazurek přišel o mandát. Důvodem je úterní rozhodnutí slovenského nejvyššího soudu, který potvrdil rozsudek nižšího soudu, že Mazurek se dopustil trestného činu xenofobními výroky. Vůči verdiktu nejvyššího soudu se nelze odvolat. Podle slovenských médií jde o prvního poslance slovenského parlamentu, který kvůli odsouzení ztratil mandát.

Za mě je to zcela v pořádku a slučuje se to se vším s čím souhlasím.

Pokračování:

Robertu Ficovi se soudní verdikt pranic nelíbil. Podle něj „Milan Mazurek řekl to, co si myslí téměř celý národ. Pokud někoho popravíte za pravdu, uděláte z něj národního hrdinu“. A ve zveřejněném videu ještě dodal: „Má-li být rozsudek Nejvyššího soudu měřidlem toho, co je pro výroky na adresu Romů trestným činem, to rovnou mohou orgány činné v trestním řízení vlézt do kterékoliv krčmy na Slovensku a všechny hosty včetně ležících psů pozavírat“.

následovalo:

na expremiéra Fica už kvůli jeho vyjádřením podal trestní oznámení člen Občanské konzervativní strany Juraj Petrovič a přidal se i první slovenský europoslanec romského původu Peter Pollák, který si k tomu řekl své.

Ficův názor je zde jasný a vyjádřil na celou kauzu svůj pohled. Jediné, na čem ho budou pravděpodobně chtít nachytat je to, že mluvil za většinu Slováků. To, co řekl není určitě názorem všech. Chytřejší politik by to vyjádřil trošku jinak ale rozhodně jestli je toto na žalobu a trest – zkuste se zamyslet sami.

Na závěr přijde to zlo které mám na mysli a očekávám opět smršť nesnášenlivých slov na mou osobu neboť jeho hlavní aktérkou je Slovenská prezidentka paní Čaputová, kterou Slovákům závidí mnoho lidí u nás. Pro některé je to nedotknutelná osoba a tak nevím jestli mě všichni pochopí správně. Nemám totiž proti paní Čaputové jinak vůbec nic a to že vyhraje jsem tipoval. Jen se mi zdá, že v předvolebních bojích vystupovala jako sjednotitelka a žena nevyhledávající zbytečné konfrontace.

závěr:

v televizi Markíza v rozhovoru s ní paní prezidentka odmítla Ficovo tvrzení, že Mazurek na adresu Romů řekl to, co si myslí i většina Slováků. Zároveň uvedla, že země jako je Slovensko potřebuje mít velmi jasné meze svobody projevu a vyzvala poslance k zamyšlení nad tímto návrhem.

Průzkum co si o Romech myslí většina Slováků zřejmě neexistuje ale pokud člověk sleduje diskuse v jejich médiích, tak dle většiny příspěvků je nakloněná k názoru p. Fica. To ale není to oč se jedná.

Zde se jedná především o svobodu slova!!! Pokud by se toto opravdu stalo a někdo by začal chtít tuto výzvu naplnit, tak svoboda projevu by vzala za své v celém demokratickém Slovensku. Pokud by se odhodlali k tomuto kroku a skutečně v těch mezích stanovili co lze o Romech či migrantech říci i když by to nebylo rasistické či hanlivé, tak by to silně zavánělo totalitou a to možná ještě horší než byla ta komunistická. Je to jako by to na východ zavál západní bruselský vítr, kde v některých zemích EU se trestá i nehanlivý či nerasistický projev ale pouze konstatování faktu. Je to takové postupné určování toho co si mají lidé myslet.

Od návrhu k uskutečnění je sice dlouhá cesta ale už jen ten návrh je zhoubný jako každý nádor tohoto tipu. Připadá mi to jako touha zalíbení se západu i za cenu ztráty svobody nejen slova ale i svobody jako takové.

Umíme si představit, že bychom nemohli říci nebo napsat např.: " nelíbí se mi jak jsou Romové chránění a mnozí zneužívají sociální systém" ? Napsat třeba pouze toto a za to být popotahován a označen za rasistu a člověka nesnášenlivého a být za to trestán!!!! Připadalo by to někomu pochopitelné a demokratické?

Jen doufám, že se toho nechytnou i někteří naši politici a Slovensku přeji, aby dokázali tuto výzvu paní Čaputové nejen ignorovat ale, že se proti ní dokáží i postavit.

Autor: Aleš Szabó | pondělí 16.9.2019 22:04 | karma článku: 26.32 | přečteno: 621x

Další články blogera

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

Za 5 minut 12? To je velice úsměvné heslo, které předčí i nenecháme nikoho padnout Nejpopulističtější vláda co tu od revoluce byla vedle které i tzv. "želé" Sobotka byl zásadový člověk je jen smutným konstatováním.

11.5.2023 v 0:04 | Karma článku: 32.94 | Přečteno: 875 | Diskuse

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

Jsem opravdu zvědav na projev pana premiéra a věřím, že i většina lidí. Bude to nyní takový politický prubířský kámen a může to ovlivnit v dalším rozhodování mnoho lidí. Bude to projev státníka a nebo politika?

18.9.2022 v 3:13 | Karma článku: 16.62 | Přečteno: 558 | Diskuse

Aleš Szabó

Vládo prosím vzmuž se!

Zdá se to jenom mě, že se vláda namísto aby byla odhodlaná a rozhodná se chová jako ubrečená pohřební plačka? Není snad rozhovoru vládních činitelů kde by nezmiňovali válku, Putina ale hlavně Babiše. Je na čase vládnout.

14.8.2022 v 14:57 | Karma článku: 29.09 | Přečteno: 821 | Diskuse

Aleš Szabó

Kaleidoskop STAN a jednotlivé střípky

Kaleidoskop, česky krasohled, je hračka, která pomocí soustavy zrcadel a barevných tělísek vytváří neopakovatelné obrazce při pohledu proti světelnému zdroji. Střípky v kaleidoskopu STAN vytváří také různé zajímavé obrazce.

21.6.2022 v 9:13 | Karma článku: 19.27 | Přečteno: 344 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 23.03 | Přečteno: 366 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 44 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.14 | Přečteno: 293 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 513 | Diskuse
Počet článků 71 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2705
jeden z mnoha

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...