Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Děti jako lidský štít.

Jejich zneužití je na Českém případě jasně vidět. Posloužily jen jako štít pro politický boj a pro přesvědčování mas, jaký jsme hrozný národ. Je to hra na city.

Nebudu tu jmenovat ani jednoho politika co se na této hře podílejí. Všichni je známe. Stejně tak jsou známy politické postoje jednotlivých účastníků.

 

Vezmu to z jiné stránky a pokusím se popsat mé úvahy na reakce některých lidí ať již politicky angažovaných nebo lidí zcela normálních.

 

Pokud nechceme přijímat migranty, tak proč nevzít 50 syrských sirotků? Děti za nic nemohou a za válku již vůbec ne. Proč je tedy nevzít a neprokázat solidaritu a lidskost. Proč neudělat tento vstřícný krok, přeci je nechcete nechat jen tak napospas utrpení. Ukážeme tím Evropě a celému světu, že Češi nejsou tak špatní.

 

Tady přichází čas pro mé úvahy a otázky. Došel jsem k tomu, že náš stát by zvládl určitě daleko větší počet dětí a neměl by s tím být žádný problém ale je tu mnoho otázek, které mě nutí ihned nejásat nad tímto návrhem. Ty otázky mě napadaly postupně a hledal jsem na ně odpovědi ve svém nitru a vyhledával si informace, tak jako to dělá každý a pár jich zde položím, protože na některé jsem odpověď nenašel:

Je 50 dětí dostatečný počet, aby posloužil jako odpustek na naše negativní stanovisko vůči uprchlíkům? Opravdu si někdo myslí, že tento počet dokáže vylepšit reputaci v očích našeho vzoru západní Evropy? Ti kteří toto navrhli a ti kteří to podporují si tím chtějí jen vylepšit svou tvář, nebo to myslí upřímně? Pokud to myslí upřímně, tak ta číslovka 50 dokáže ukojit jejich svědomí a tím to pro ně končí? Proč někdo navrhl zrovna děti ze Sýrie kde se již válka jako taková nekoná? Proč to nejsou děti z Donbasu a je jedno jestli jsou to děti Ukrajinců nebo děti separatistů? Proč to nejsou děti podvyživené nebo nemocné ať již z Asie nebo Afriky? Proč to nejsou děti z Turecka pracující od rána do večera pouze za jídlo? Proč to nejsou děti z nenáviděného Ruska? Ptal se někdo těch dětí zda opravdu chtějí pryč ze své rodné vlasti? Je rozumné tyto děti vytrhovat od svých kořenů? Nebylo by rozumnější pomáhat těmto dětem přímo v jejich zemích? Kdo určuje kterým dětem pomoci a kterým ne?

Je opravdu ta “50“ myšlena symbolicky nebo opravdově? Pokud opravdově není to směšné aby se to dalo označit jako pomoc? 

 

Pomoc dětem by měla být samozřejmostí a měla by být hlavně řádně organizovaná a kompletní a ne si jen vybírat. Na tomto by se měl podílet každý stát. Každý stát by se měl prvotně postarat o své děti a zabezpečit jim zdravotní péči, potravu, bezpečnost, vzdělání a výchovu. Pokud toto má stát v pořádku, tak je opravdu morální povinností pomáhat hlavně dětem po celém světě ale ne jen nějakým určitým počtem ale komplexně a plánovaně a ne jen heslovitě a účelově.

 

Ono totiž: život čtvrtiny dětí ve světě je poznamenán problémy způsobenými chorobami, válečnými konflikty, předčasnými sňatky nebo nedostupnou školní docházkou. V rozvojových zemích žije v nevyhovujících podmínkách 700 milionů dětí. Mnohé z nich trpí vražednou směsí chudoby a diskriminace. Přístup ke vzdělání nemá ve světě 263 milionů dětí, 168 milionů dětí je nuceno pracovat, z nich polovina v těžkých podmínkách. Kolem 156 milionů dětí trpí podvýživou, nejméně 15 milionů dívek ve věku od 8 do 18 let ročně uzavírá sňatek a 16 milionů jich ve věku 14 až 19 let porodí dítě.

 

Je tedy ta naše „50“ opravdu pomocí nebo jen politickým bojem? Nejsou ve světě děti, které potřebují pomoc ještě více, než děti Syrské? Kdo na sebe vezme tu odpovědnost a určí toto dítě ano toto dítě ne? Není to opravdu jen falešná humanita některých jedinců?

 

Brát si 50 dětí jako štít je dle mě velice hanebné a nejde o to přijmout nepřijmout!

 

Autor: Aleš Szabó | neděle 16.9.2018 11:13 | karma článku: 39,23 | přečteno: 1554x
  • Další články autora

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

Za 5 minut 12? To je velice úsměvné heslo, které předčí i nenecháme nikoho padnout Nejpopulističtější vláda co tu od revoluce byla vedle které i tzv. "želé" Sobotka byl zásadový člověk je jen smutným konstatováním.

11.5.2023 v 0:04 | Karma: 32,94 | Přečteno: 875x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

Jsem opravdu zvědav na projev pana premiéra a věřím, že i většina lidí. Bude to nyní takový politický prubířský kámen a může to ovlivnit v dalším rozhodování mnoho lidí. Bude to projev státníka a nebo politika?

18.9.2022 v 3:13 | Karma: 16,87 | Přečteno: 558x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Vládo prosím vzmuž se!

Zdá se to jenom mě, že se vláda namísto aby byla odhodlaná a rozhodná se chová jako ubrečená pohřební plačka? Není snad rozhovoru vládních činitelů kde by nezmiňovali válku, Putina ale hlavně Babiše. Je na čase vládnout.

14.8.2022 v 14:57 | Karma: 29,09 | Přečteno: 821x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Kaleidoskop STAN a jednotlivé střípky

Kaleidoskop, česky krasohled, je hračka, která pomocí soustavy zrcadel a barevných tělísek vytváří neopakovatelné obrazce při pohledu proti světelnému zdroji. Střípky v kaleidoskopu STAN vytváří také různé zajímavé obrazce.

21.6.2022 v 9:13 | Karma: 19,27 | Přečteno: 345x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Přijde třetí vládní rada - nežerte?

1. vládní rada od pana Stanjury zněla: nejezdit tolik autem a netankujte do zásoby 2. vládní rada od pana Sikely zněla: stáhněte si vytápění o pár stupňů ušetříte Obě rady zazněly po mediálních informacích teď už se objevuje jídlo.

31.3.2022 v 12:22 | Karma: 38,18 | Přečteno: 1517x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2706x
jeden z mnoha

Seznam rubrik