Itálie - konečně pádné a věcné argumenty

25. 08. 2018 22:18:59
EU z Bruselu křičí a tepe Mattea Salviniho - za jeho chování, činy, skutky i jeho útočnou argumentaci. Ta argumentace je ale hlavně pravdivá.

Když se šéf italské strany Liga Matteo Salvini stal tamním ministrem vnitra,všichni očekávali co se v Itálii bud dít. Očekávali totiž, že Salvini zpřísní italskou imigrační politiku. Salvini to také udělal, některé lodě s běženci italské úřady skutečně odmítly přijmout.

Stalo se i očekávané začal tlačit na celou EU a obul se i do V4 a nebyl zrovna k nám moc lichotivý ale to se prostě dalo čekat. On hájí hlavně svoji vlast a to je naprosto v pořádku. Na naší vládě je aby zase hájila naše zájmy.

Salvini nemluvil jen tak do vzduchu a začal konat. V červnu oznámil , že nebude ve svých přístavech přijímat lodě zahraničních nevládních organizací, protože podle něj nahrávají pašerákům.Italská vláda blokuje lodě nejen soukromých záchranných organizací, ale také lodě státní pobřežní hlídky. Kritici této politiky v Bruselu hovoří o vydírání. Kdo ale koho vydírá není tak docela jasné.

Nyní je momentálně v přístavu sicilské Katánie loď Diciotti italské pobřežní stráže. Z lodě mohli vystoupit mladiství v počtu 29 a nyní i 16 lidí podezřelých z onemocněných tuberkulózou. Další by mohli následovat pokud si EU je rozebere do jednotlivých zemí a bude to zaručeno.

Mezitím vypustil Salvini i jednu hrozbu: Pokud se státy EU nedohodnou, tak dokonce hrozí, že Itálie přestane přispívat do společného evropského rozpočtu. Rozpočet EU by totiž přišel asi o 20 miliard eur ročně.

Tady si myslím, že to bylo přehnáno ale jako bomba to v Bruselu zapůsobilo. To by asi jen tak neprošlo, protože by se začalo bortit vše v EU. Jak to zapůsobilo?

Brusel:to je vydírání a nehoráznost!!!! Následovalo: Předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani ve čtvrtek kritizoval země visegrádské skupiny, kam patří i Česká republika, za jejich neochotu přijímat migranty z jiných zemí EU. „Kdyby země EU schválily návrh Evropského parlamentu na reformu dublinského systému, neřešili bychom teď problém lodi Diciotti,“ řekl ve čtvrtek Tajani. „Tohle byl klíč k řešení, protože předpokládal okamžité přerozdělení migrantů,“ řekl také Tajani.

Tady je jasně vidět k čemu měl a má sloužit dublinský systém.

Na dnešek se tedy opět sešlo 10 zemí EU a jednali o tomto problému ale dle dosavadních prohlášeních se opět k ničemu nedospělo.

Nyní se dostanu k té Salviniho věcné argumentaci, která se mi líbila a EU k tomu bude nyní těžko hledat pádné protiargumenty.

1) jak a komu můžeme věřit, když z lodi Aquarius, která převážela 141 migrantů na jejichž přijetí se dohodlo pět zemí Evropské unie, konkrétně Francie, Německo, Španělsko, Portugalsko a Lucembursko své sliby a závazky splnila jen Francie

2) v Itálii máme 5 000 000 lidí z toho 1 200 000 dětí na hranici chudoby a ti si jako první zaslouží naši pomoc a my se o ně musíme postarat

3) nebráníme se pomoci lidem postižených opravdovou válkou ale již odmítáme pomoci lidem, kteří k nám nemíří za prací ale za penězi a lepším životem a nemají žádný azylový nárok

Toto jsou konečně pádné argumenty a žádné výmluvy. Mají svou váhu a svá opodstatnění a hlavně jsou pravdivé a nejsou pouhou pseudohumanitou.

Dodatek:

Všichni běženci z lodě Diciotti se mohou vylodit, oznámil Salvini

25. srpna 2018 17:17, aktualizováno 22:17Více než stovka migrantů z lodě Diciotti, která už pátý den kotví na Sicílii, může vystoupit na pevninu. O většinu z nich se postará italská katolická církev, část jich přijme Irsko a Albánie. Oznámil to v sobotu večer italský ministr vnitra Matteo Salvini.

Krátce předtím přinesla italská média informaci, že prokurátor na Sicílii zahájil formální vyšetřování Salviniho kvůli zadržování migrantů na lodi Diciotti. Podezírá ho z „únosu, nezákonného zadržování osob a zneužití pravomoci“. Salvini to v sobotu pro agenturu ANSA komentoval slovy, že je ostuda, když je zahájeno vyšetřování proti ministrovi, který se snaží chránit hranice země.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/diciotti-migranti-sicilie-italie-vystoupili-nemocni-p02-/zahranicni.aspx?c=A180825_164631_zahranicni_lre

Byly tedy použity další páky ale přesto doufám, že tento boj Salvini nevzdá. Určitě to není poslední díl těchto bojů,

Autor: Aleš Szabó | sobota 25.8.2018 22:18 | karma článku: 37.93 | přečteno: 1478x

Další články blogera

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

Za 5 minut 12? To je velice úsměvné heslo, které předčí i nenecháme nikoho padnout Nejpopulističtější vláda co tu od revoluce byla vedle které i tzv. "želé" Sobotka byl zásadový člověk je jen smutným konstatováním.

11.5.2023 v 0:04 | Karma článku: 32.94 | Přečteno: 875 | Diskuse

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

Jsem opravdu zvědav na projev pana premiéra a věřím, že i většina lidí. Bude to nyní takový politický prubířský kámen a může to ovlivnit v dalším rozhodování mnoho lidí. Bude to projev státníka a nebo politika?

18.9.2022 v 3:13 | Karma článku: 16.62 | Přečteno: 558 | Diskuse

Aleš Szabó

Vládo prosím vzmuž se!

Zdá se to jenom mě, že se vláda namísto aby byla odhodlaná a rozhodná se chová jako ubrečená pohřební plačka? Není snad rozhovoru vládních činitelů kde by nezmiňovali válku, Putina ale hlavně Babiše. Je na čase vládnout.

14.8.2022 v 14:57 | Karma článku: 29.09 | Přečteno: 821 | Diskuse

Aleš Szabó

Kaleidoskop STAN a jednotlivé střípky

Kaleidoskop, česky krasohled, je hračka, která pomocí soustavy zrcadel a barevných tělísek vytváří neopakovatelné obrazce při pohledu proti světelnému zdroji. Střípky v kaleidoskopu STAN vytváří také různé zajímavé obrazce.

21.6.2022 v 9:13 | Karma článku: 19.27 | Přečteno: 344 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 14 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 9.68 | Přečteno: 169 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 14.40 | Přečteno: 311 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 4.44 | Přečteno: 94 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.69 | Přečteno: 550 | Diskuse
Počet článků 71 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2705
jeden z mnoha

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...