Milion chvilek za Miroslavu Němcovou a ruské nebezpečí.

11. 06. 2018 5:07:14
Ne nadarmo se říká "zhrzená milenka je horší, než manželka" a u ambiciózních političek je to snad ještě markantnější. Neváhají zneužít i různých dobrých myšlenek ve svůj prospěch a mediální zviditelnění.

KDO STOJÍ ZA KAMPANÍ MILION CHVILEK PRO DEMOKRACII?

Jsme spolek Milion Chvilek. Účelem našeho spolku je „podpora a kultivace demokratické kultury, občanské angažovanosti a veřejné diskuse v České republice“. Členů spolku je kolem deseti, dobrovolníků máme více než sto a stále se rozrůstáme. Nejsme navázáni na žádnou aktivistickou skupinu, politickou stranu, univerzitu či podnikatelské struktury.

Záleží nám na demokracii v naší zemi. Chceme, aby byla funkční, zdravá, silná a aby přinášela prospěch všem občanům bez rozdílu. Chceme, aby stále méně platil Masarykův povzdech: „Tož, demokracii už bychom měli, teď ještě nějaké ty demokraty“. Věříme, že když se najde milion lidí, kteří budou ochotni pro demokracii něco malého dělat (najdou si chvilku), bude to poznat.

https://milionchvilek.cz/o-nas

Toto vše je naprosto v pořádku, skvělé a rozhodně si to zaslouží podporu lidí i v budoucnu. Třeba v blízkém budoucnu se i díky nim v politice objeví nové mladé tváře jako v Rakousku Sebastian Kurz.

Jediné co mě trochu drží zpátky je to, že v jejich čele jsou hlavně studenti z kruhů filozofických či uměleckých.

Nyní si vzali na paškál hlavně Babiše a jen díky tomu, že se s nimi neshodnu v některých bodech jsem se nepřipojil k jejich výzvě. Nyní se chystají odnést Babišovi a do poslanecké sněmovny svou výzvu Milion chvilek pro demokracii kde si stanovili cíl 1 000 000 hlasů za 100 dní ale dohromady dali a nyní nevím jestli napsat "jen" a nebo "skvělých" 250 000 hlasů. Osobně si myslím, že těch hlasů mohlo být daleko více kdyby ubylo některých hesel navíc v té výzvě ale hlavně kdyby se na ně nenabalili jistí politici potřebující se zviditelnit. Takto jim Babiš a ostatní mohou akorát říci děkujeme za snahu ale jak je vidět tak ten slibovaný milion nespokojených prostě nemáte. Poděkuje jim s ironickým úsměvem na rtu.

Poslední demonstrace jsem se zúčastnil ale jen jako nezávislý, nepokřikující ale hlavně pozorující divák.

To co předvádí někteří mluvčí ale hlavně politici je to co co bude spolek Milion chvilek v budoucnu dosti diskreditovat neboť ačkoli avizují, že na žádnou politickou stranu nejsou navázáni, tak ti samí politici na jejich akcích ty akce prostě jen politizují. Rozebírat všechny by bylo na dlouho ale nejvíce mi svým až fanatickým výstupem utkvěla v paměti Miroslava Němcová. Plameny v očích, její gesta a blesky jedovatých slov s pauzami kdy očekávala reakce davu a uváděla ho do varu a poté další kulometná dávka hanících slov silně připomínali jistého knírkatého řečníka. U ní bylo jasně rozpoznat, že jejím úhlavním nepřítelem není ani tak Babiš jako Zeman. Člověk, který přerušil její rozvíjející se politickou kariéru kdy se mohla stát premiérkou tím, že raději premiérem jmenoval Jiřího Rusnoka. To prostě tato ambiciózní dáma z ODS dodnes neskousla a po Zemanovi jde za každé situace jak slepice po zrní. Někdy až fanaticky a využívá toho, že Zeman to má mezi lidmi půl/půl. Demokratické volby jsou pro ni vlastně neakceptovatelné, protože prostě Zeman = nepřítel navěky.

Osobně si myslím, že evropské ale hlavně těchto našich politiků strašení Ruskem a snahou nás k němu Zemanem a dalšími připoutat je dosti směšné. Neslyšel jsem jediný rozumný argument čím se tak děje. Jsme v EU, jsme v NATO, máme smlouvy, řídíme se EU směrnicemi, zákony a vyhláškami a provázanost je obrovská. Přesto dle slov politiků na té demonstraci jsem si připadal, že nás pomalu čeká opět srpen s tanky v osmičkovém roce. Lidi v davu jsou jen opět strašeni a fanaticky vyzváni k tomu aby proti tomu bojovali!!!!! Není to ale proti komu (nepřítele totiž nevidět ani neslyšet) ale za koho se má bojovat. Většina lidí prostě vidí, že to není dost dobře možné provést nás opět přivést pod nadvládu Ruska i kdyby tam Zeman se všemi komunisty létal každý týden. A kdyby se tak dělo, tak by v ulicích bylo ne několik stovek lidí ale několik milionů a mohlo by dojít i k naší známé defenestraci. Jenž ono se tak neděje a s Putinem jedná kdekdo.Takže toto politické strašení by mohlo být důvodem k úsměvu kdyby to nebylo spíše varování - někteří politici si na těchto demonstracích jen na dobrých věcech vyřizují své osobní zášti a dost často lžou. Pozor na tyto politiky!!!!

Spolku Milionu chvilek přeji mnoho dalších dobrých akcí a podpoře mladých co jim naše země není lhostejná ........nenechte se však v budoucnu zneužívat.

Autor: Aleš Szabó | pondělí 11.6.2018 5:07 | karma článku: 41.59 | přečteno: 2639x

Další články blogera

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

Za 5 minut 12? To je velice úsměvné heslo, které předčí i nenecháme nikoho padnout Nejpopulističtější vláda co tu od revoluce byla vedle které i tzv. "želé" Sobotka byl zásadový člověk je jen smutným konstatováním.

11.5.2023 v 0:04 | Karma článku: 32.94 | Přečteno: 875 | Diskuse

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

Jsem opravdu zvědav na projev pana premiéra a věřím, že i většina lidí. Bude to nyní takový politický prubířský kámen a může to ovlivnit v dalším rozhodování mnoho lidí. Bude to projev státníka a nebo politika?

18.9.2022 v 3:13 | Karma článku: 16.62 | Přečteno: 558 | Diskuse

Aleš Szabó

Vládo prosím vzmuž se!

Zdá se to jenom mě, že se vláda namísto aby byla odhodlaná a rozhodná se chová jako ubrečená pohřební plačka? Není snad rozhovoru vládních činitelů kde by nezmiňovali válku, Putina ale hlavně Babiše. Je na čase vládnout.

14.8.2022 v 14:57 | Karma článku: 29.09 | Přečteno: 821 | Diskuse

Aleš Szabó

Kaleidoskop STAN a jednotlivé střípky

Kaleidoskop, česky krasohled, je hračka, která pomocí soustavy zrcadel a barevných tělísek vytváří neopakovatelné obrazce při pohledu proti světelnému zdroji. Střípky v kaleidoskopu STAN vytváří také různé zajímavé obrazce.

21.6.2022 v 9:13 | Karma článku: 19.27 | Přečteno: 344 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 23.03 | Přečteno: 366 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 44 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.14 | Přečteno: 293 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 513 | Diskuse
Počet článků 71 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2705
jeden z mnoha

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...