Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

ČSSD v křeči aneb promarněná šance.

Pohled jak se dá zahodit potenciál poměrně úspěšného vládního období očima normálního voliče. Je to pohled čistě osobní nikoli posměšný.

Je po volbách a v ČSSD se mudruje co se stalo a vynášejí se různé rychlé soudy proč se tak stalo. 

Nejblíže pravdě se asi přiblížil Jaroslav Foldyna který prohlásil: „Je to tragické,“ po chvilce zklamaného mlčení dodal: „Náš zisk je důsledkem toho, že jsme nebyli schopni včas zareagovat na situaci v Evropě. A těm, kdo zareagovali, jsme ještě dávali nálepky jako xenofobní, nacionalistický nebo populistický,“ uzavřel zklamaně.

Následovalo množství dalších zklamaných výroků, ve kterých poslanec z Ústeckého kraje hovořil o selhání politiky směrem k lidem, kteří by ČSSD měli volit. Foldyna rozvinul, že strana podle něj nedostatečně akcentovala témata ochrany před nepřizpůsobivými. „Ti lidé měli práva, ale my jsme po nich přestali vynucovat povinnosti,“ vysvětlil poslanec.Jmenoval ještě téma dávek na bydlení, které způsobilo vznik mnoha sociálně vyloučených oblastí, kam byli sestěhováváni jejich příjemci. ČSSD sice na poslední chvíli jejich vyplácení omezila, ale to už lidé měli poznamenané, že ČSSD zapřičinila vytváření ghett. 

Jak se díváte na neziskovky?

Některé jsou dobré, ale neumím říci procento. Některé ale existují a žijí z problému. Mě u Romea.cz rozčiluje jednostranný pohled a prostor k negativnímu vyjadřování lidí. Proto mě nasrali. Nevím, co pozitivního a konkrétního pro Romy udělali. Já spolupracuji, nebo kolikrát za mnou byli podobné neziskovky, třeba ze Šluknovského výběžku, a dělám pro ně maximum, protože vím, že pracují.

To je tedy zkrácený pohled pana Foldyny a sem tam trefoval i hřebíček na hlavičku. 

Já to ale vidím ještě poněkud jinak. ČSSD promarnila svou poměrně úspěšnou vládu několika špatnými kroky a podřízli si pod sebou větev jen a jen svým jednáním. Pod tíhou ekonomického úspěchu své vlády si začali myslet, že se jim nemůže nic stát a volič pro ně přestal být na prvním místě. Nebrali v potaz hlas národa a mysleli si, že je jejich voliči chápou i když i od nich byli jasné signály nesouhlasu. 

Vyjmenuji jen za mě ty nejvíce problematické: 

migrační vlna (která nás nezasáhla) - sliby EU o přijímání na počátku této krize a označování lidí xenofoby a všechny protiemigrační politiky populisty, aniž by brali na vědomí, že většina lidí pomoc neodmítá ale pomoc účelnou na místě a neohrožující bezpečnost naší země 

inkluze ve školství - již před schválením se více lidí proti ní ohrazovali, než by ji schvalovali ale co je tomu lidem do toho, když jsme to vymysleli my 

průšvih Pelta, na tom samém ministerstvu a přidělování dotací do sportu - na to doplácejí nyní všechny děti voličů i nevoličů a sportovní kluby mají velké problémy a hrozí jim zánik nebo velké omezení jejich působnosti - to ČSSD trochu uniklo 

koaliční podtrhnutí - pan premiér se trochu lacino nechal vmanipulovat do role kata, neboť se bál rozcupování od opozice a tak se do koaličního partnera, tedy spíše do Babiše pustil netakticky sám a přišel cirkus "Humberto"  demise, odstupuji, neodstupuji a další kroky, které rozhodně neukázaly na silnou osobnost pana premiéra, zvláště když mezi tím prosakovalo ve známost, že se pan premiér zavírá sám do své kanceláře a nekomunikuje a vydává nesrozumitelné pokyny svým kolegům.

nesplacené dluhy  (Zdeněk Altner)

propouštění svých zaměstnanců 

těsně před volbami akce - Lithium, jednání ČSSD mnohým přišlo jako další rychlý tunel těsně před volbami 

Třešničkou na dortu se stala předvolební demonstrace za zvýšení platů - to už většina lidí vzala jako humoresku se vším všudy. Na toto bylo času dost během vlády a toto byla křeč. 

Rozloučili se prostě s máslem na hlavě (jen nikdo neví zda ho koupili ve slevě nebo jim to bylo jedno). Samozřejmě podle pana Sobotky by to mělo být co nejdříve za euro, které většina lidí také nechce ale to je přeci banalita. 

Zcela jistě by se našly ještě další přehmaty jako ty co uváděl pan Foldyna ale ze všech dohromady vyznívá to, že volič jako takový přestal být pro vedení ČSSD na prvním místě. Náhled na reálný život zmizel a zvítězila samolibost jednotlivých čelních představitelů. Jít mezi lidi těsně před volbami byl již zcela marný pokus. (tam měli být minimálně rok před volbami a zároveň vysvětlovat své kroky mediálně lidem)

Pokud si toto vše sami řádně nevyhodnotí a budou hledat jen omluvy a výmluvy, nevymění ty co je stáhli dolů, tak se dostanou  jen na chvost politické scény a za mě osobně by to byla škoda. 

Autor: Aleš Szabó | úterý 24.10.2017 19:50 | karma článku: 36,81 | přečteno: 2560x
  • Další články autora

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

Za 5 minut 12? To je velice úsměvné heslo, které předčí i nenecháme nikoho padnout Nejpopulističtější vláda co tu od revoluce byla vedle které i tzv. "želé" Sobotka byl zásadový člověk je jen smutným konstatováním.

11.5.2023 v 0:04 | Karma: 32,94 | Přečteno: 875x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

Jsem opravdu zvědav na projev pana premiéra a věřím, že i většina lidí. Bude to nyní takový politický prubířský kámen a může to ovlivnit v dalším rozhodování mnoho lidí. Bude to projev státníka a nebo politika?

18.9.2022 v 3:13 | Karma: 16,87 | Přečteno: 558x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Vládo prosím vzmuž se!

Zdá se to jenom mě, že se vláda namísto aby byla odhodlaná a rozhodná se chová jako ubrečená pohřební plačka? Není snad rozhovoru vládních činitelů kde by nezmiňovali válku, Putina ale hlavně Babiše. Je na čase vládnout.

14.8.2022 v 14:57 | Karma: 29,09 | Přečteno: 821x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Kaleidoskop STAN a jednotlivé střípky

Kaleidoskop, česky krasohled, je hračka, která pomocí soustavy zrcadel a barevných tělísek vytváří neopakovatelné obrazce při pohledu proti světelnému zdroji. Střípky v kaleidoskopu STAN vytváří také různé zajímavé obrazce.

21.6.2022 v 9:13 | Karma: 19,27 | Přečteno: 345x | Diskuse| Ostatní

Aleš Szabó

Přijde třetí vládní rada - nežerte?

1. vládní rada od pana Stanjury zněla: nejezdit tolik autem a netankujte do zásoby 2. vládní rada od pana Sikely zněla: stáhněte si vytápění o pár stupňů ušetříte Obě rady zazněly po mediálních informacích teď už se objevuje jídlo.

31.3.2022 v 12:22 | Karma: 38,18 | Přečteno: 1517x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2706x
jeden z mnoha

Seznam rubrik