Člověče : Vadí – nevadí

19. 04. 2012 10:56:00
tento blog není ničím objevným, je jen vyjádřením nálad a pohledem prostého člověka na dění v tomto státě. Zdaleka tu nejsou ani vypsány všechna vadí-nevadí ale jen ty nejzásadnější.

Vadí korupce : vládní tendry, korupce v politice, v policii, na úřadech, v nemocnicích prostě

všude.

Příklady – vládní tendry ( mizející miliardy z našich kapes), Mostecko uhelná ( nikdo to již,

nikdy nevyšetří!!! nezaplatí – utopilo by se v tom takových lidí),

podvod století aneb kuponová privatizace (jen více takových Kožených),

rodinná provázanost politiků s policí a tzv. držhubné (Janoušek),

ČEZ – Romanov, Plzeňské diplomy, majetky církví (sloužící bohu zdarma) a další a další. .

Ten seznam je strašně dlouhý a to čerpám jen z věcí veřejně známých o kterých se všeobecně ví a jejich výčet by mi zabral nejeden list A4.

Na to nemusím být zvlášť nadaným počtářem, abych si dovedl spočítat, že zde by se našel skoro celý náš statní dluh a možná by nakonec i něco zbylo.

Pro toto nenajdu ani jedno nevadí.

Vadí zákony : zákony postrádají koncepci neboť se upravovaly, tak že se čerpalo patrně

z celého světa , až z toho vyplynul jeden

z největších paskvilů soudnictví ve světě. Ve spojení s policií a politickou

provázaností vzniklo jediné – „BORDEL“ + „EXEKUČNÍ SVINSTVO“

U nás se dokáže v krátké době odhalit a odsoudit - zlodějna (malá), vražda z vášně a podobné trestní činny, drobné zpronevěry, či zločiny domácího násilí a případně řádění pedofilů (tím se zacpou ústa lidem), tomuto se ráda věnuje TV Nova i ostatní televize. Nejrychleji jsou však smetení malí dlužníci exekutory.

Bohužel jakmile jde o střední a větší ryby, tak ty nám většinou uplavou a v klidu si odpočívají a užívají „zaslouženě získaných peněz“ někde na (ne)známých ostrovech (pro někoho neznámých) .

No a případně neopatrná větší ryba co systému nevyklouzla včas pryč a dokonce se nedopatřením dostala i do vazební věznice v ní nikdy dlouho nezůstala, neboť se jí chopili schopní či nejschopnější právníci a ona za pár dnů vyplula dveřmi s čelem hrdě vztyčeným a se slovy „ ještě, že spravedlnost v Česku není slepá“ jistý ruský podnikatel a nejen on.

K tomu mi nevadí : ti právníci, neboť ti dělají svoji práci jak nejlépe mohou a jsou za to také

náležitě ocenění.

Vadí dotování menšin : nebo spíše té jedné jediné menšiny, na kterou se pořád naráží

ale nikdo není schopen s tím nic udělat, protože bychom mohli

být označeni EU jako rasistický národ.

Vláda dokáže finančně tvrdě postihnout pracující důchodce, očesat studenty, likvidovat střední třídu i malé podnikatele demokratickou reformou. Je ale socialisticky benevolentní k dotování romů ve všech možných dávkách.

Příklad : jen rychlý krátký – Tesco, u pokladen je viděn tento obrázek : plné vozíky mají větnamci ( zásobení svých krámků), nepracující romové a vyšší třída. Zbytek (většina) s poloprázdnými košíky a vozíky ve kterých je zboží ve slevě, je to většina ostatních pracujících, nezaměstnaných a důchodců.

Tomu říkám celkem výsměch většině lidí v tomto státě.

O kriminalitě této menšiny a rasistických útocích již bylo napsáno tolik, že zde nechci přiložit své polénko do ohně. Jen souhlasím s tím, že čeho je moc toho je příliš.

Zde mi nevadí romská etnika a kultura. Osobně znám i pár pracujících a slušných rodin ale sami o sobě říkají, že jsou jen kapkou v černém moři.

Vadí mi ztráta české identity a diktát EU :

I zde by to bylo téma na celý článek ale krátce, nemám skoro nač být hrdý Čech.

Průmyslový i zemědělský stát (kdysi) se stal v rukou cizích států dokonale manipulovatelnou loutkou a to co se tu smí a bude vyrábět a bude pěstovat nám určuje někdo jiný (Brusel).

Dokonce ani to základní nám nepatří a tím je voda v rukou francouzů.

Světově známé značky zanikly a nebo patří pod cizí firmy. Málokterý pivovar zůstal ryze český.

Zbývají snad jedině památky a sport kde by se dala najít nějaká hrdost ale ani na jednom se nepodílejí dnešní politici ani EU.

Směšná nařízení EU člověka nejdříve pobaví než pochopí, že to nebyl vtip ale holá smutná pravda. (slepičky, prasátka, kadeřnice, okurky a stovky dalších nařízení i když třeba méně vtipných)

Zde mi nevadí zásadní prvotní myšlenka EU (RVHP – v demokratické podobě) Evropa si dokáže pomoci ..........bylo by to hezké kdyby to byla pravda.

Není to tak dlouho co jsem zahlédl dokument o EU kde byly záběry na komunistické Československo, kde poukazovali na to jak to zde vypadalo a ukázali i spořádanou frontu na banány a myslím, že na zápis o koupi motorky a strašně pobaveným hlasem to komentovali.

Zde mi ale pro spravedlnost chybí dnešní záběr na bojující, ne fronty ale strkající se davy kdy hrozí nejednou ušlapání ale i fyzické napadení a to jsou fronty na slevy.

Jedna z mnoha našich demokratických vymožeností. !!!!

Nevadí reforma : je potřebná když už jsme se dostali díky našim politikům tam kde jsme.

Jen by nesměla být zlodějská a namísto šetření hledání zisku v navyšování

daní.

Zde mi vadí : výsměch všech poslanců a vlády lidem přímo do očí. Naši politici jsou jediní, kteří se nejen snaží ale oni to přímo dělají a metou schody od spodu nahoru. Smetou všechny pod sebou a oni zůstávají zatím čistí (relativně) nahoře. Jejich platy rozhodně neodpovídají výkonům , které nám předvádějí. Do jejich křesel jsme je dosadili my všichni a tudíž jsme je zaměstnali aby pracovali v náš prospěch. Pokud ale budeme tolerovat nadále jejich nadřazenost a špatně odvedenou práci + jejich vulgarismy a fyzické dokazování síly (pár výchovných jednomu mladíkovi) , pití v práci a řízení motorových vozidel a jejich veškeré prohřešky tak si za VŠE VLASTNĚ MŮŽEME SAMI !!!!!

VADÍ MI LIDSKÁ LHOSTEJNOST ......A VADÍ MI I NOVÉ VOLEBNÍ PREFERENCE A OPĚTOVNÁ RUDÁ HROZBA!!!!!

Co tím vším chtěl vlastně básník říci ?

Jen to že bych se rád věnoval rodině, práci, zábavě a dalším věcem souvisejících se životem.

To budu ale moci jen za předpokladu, že budu vědět, že tento stát řídí rozumní lidé ale hlavně lidé na svých místech. Kdy na ministerském postu zemědělství sedí ministr zemědělec rozumějící tomu o čem mluví a nemusí hledat v encyklopedii co které slovo vlastně znamená. Kdy na postu ministra vnitra sedí odborník s vojenským vzděláním a stejně tak na všech postech ostatních a na jejich ministerstvech sedí a pracují lidé s odpovídajícím vzděláním a nezaměstnávají něčí známé a jako poradkyně tam nefunguje skoro nedostudovaná středoškolačka za nemalý plat.

Pokud by to takto fungovalo ušetřilo by se takových peněz .......neboť takto sedí na ministerstvu průmyslu člověk (není myšlen ministr), který vystudoval střední odborné učiliště (s maturitou – zámečník) ale neboť vlastně průmyslu a ekonomii rozumí pramálo, tak potřebuje 4-6 poradců k jednotlivým záležitostem a tito poradci jak víme berou nemalé peníze (protože pracují jak koně).

Proto bych rád podpořil ty pány podnikatele, kteří chtějí bojovat s korupcí ale aby to mělo takříkajíc koule je potřeba sjednotit, nejen těchto pár odvážných ale i podporu lidí z holešovické výzvy či případně z odborů a jiných organizací , a všech lidí, kteří stejně jako já toho už mají plné zuby.

Myslím si že nelze donekonečna čekat na blanické rytíře ale jde jen o to přestat ohýbat hřbet a přestat být i lhostejným sám k sobě.

Autor: Aleš Szabó | čtvrtek 19.4.2012 10:56 | karma článku: 10.41 | přečteno: 525x

Další články blogera

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

Za 5 minut 12? To je velice úsměvné heslo, které předčí i nenecháme nikoho padnout Nejpopulističtější vláda co tu od revoluce byla vedle které i tzv. "želé" Sobotka byl zásadový člověk je jen smutným konstatováním.

11.5.2023 v 0:04 | Karma článku: 32.94 | Přečteno: 875 | Diskuse

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

Jsem opravdu zvědav na projev pana premiéra a věřím, že i většina lidí. Bude to nyní takový politický prubířský kámen a může to ovlivnit v dalším rozhodování mnoho lidí. Bude to projev státníka a nebo politika?

18.9.2022 v 3:13 | Karma článku: 16.62 | Přečteno: 558 | Diskuse

Aleš Szabó

Vládo prosím vzmuž se!

Zdá se to jenom mě, že se vláda namísto aby byla odhodlaná a rozhodná se chová jako ubrečená pohřební plačka? Není snad rozhovoru vládních činitelů kde by nezmiňovali válku, Putina ale hlavně Babiše. Je na čase vládnout.

14.8.2022 v 14:57 | Karma článku: 29.09 | Přečteno: 821 | Diskuse

Aleš Szabó

Kaleidoskop STAN a jednotlivé střípky

Kaleidoskop, česky krasohled, je hračka, která pomocí soustavy zrcadel a barevných tělísek vytváří neopakovatelné obrazce při pohledu proti světelnému zdroji. Střípky v kaleidoskopu STAN vytváří také různé zajímavé obrazce.

21.6.2022 v 9:13 | Karma článku: 19.27 | Přečteno: 344 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 19 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 12.17 | Přečteno: 224 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 16.33 | Přečteno: 381 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.02 | Přečteno: 104 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.88 | Přečteno: 571 | Diskuse
Počet článků 71 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2705
jeden z mnoha

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...